e-YÖKDİL İlk Kez 14 Mayıs 2022 Tarihinde Yapılacak

YÖKDİL Jan 12, 2022

2022 yılında ilk kez yapılacak olan e-YÖKDİL (Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı) Sınavı 14 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınav için başvuru başlangıç tarihi 6 Nisan 2022; bitiş tarihi ise 5 Mayıs 2022 olarak belirlenmiştir. Sınava başvurmak isteyen adaylar ÖSYM’nin sayfasından başvuru yapabileceklerdir.

Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (e-YÖKDİL 2022), elektronik sınav olarak ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir e-Sınav Binalarında) yapılacaktır. Sınav başvuru tarihlerinde, ÖSYM e-Sınav Merkezlerinin kapasitesi kadar adayın başvurusu alınacaktır. Kapasite dolduğunda başvuru tarihleri tamamlanmadan başvuru sonlandırılacaktır. Kapasite genellikle sınırlı olduğu için genellikle başvurunun başladığı gün birçok Elektronik Sınav Merkezlerinde kontenjan dolmaktadır.

Sınav sonucunun sınavın olduğu günün sonunda açıklanması birçok aday için Elektronik Sınavları cazip hale getirmektedir. Sınav, akademik başvurularda kullanımı geçerli olacak şekilde yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında gerçekleştirilmektedir. Sınavın geçerliliği YÖKDİL’de olduğu gibi akademik başvurularda geçerli olacaktır. 2022 ÖSYM takvimine göre 2022 içinde bir adet e-YÖKDİL Sınavı gerçekleştirilecektir.

Derslerimiz hakkında daha detaylı bilgiyi www.ankaradil.com adresinden alabilirsiniz. Ankara Dil Akademisi Online YDS YÖKDİL E-YDS Tijen Hoca - Ümit Hoca